Frequently Asked Questions. Ze zijn er op allerlei gebieden, zo ook over gokken. Dit zijn de meest gestelde vragen als het gaat over bepaalde onderwerpen. De top 5 van deze meestgestelde vragen zal ik hieronder vraag per vraag behandelen.

Zijn sommige kansspelen riskanter dan andere kansspelen?

Ja dat klopt. Zodra je tijdens met een kansspel snel het resultaat hebt en meteen weer verder kunt spelen, dan blijkt dat mensen zich sneller niet goed meer onder controle hebben en niet helder meer blijven nadenken. Ook als je een spel hebt wat je het idee geeft dat je invloed uit kunt oefenen, is riskant. Daarnaast is het altijd aantrekkelijk als je grote bedragen kunt winnen en werkt het ook heel erg op ons in als je een spel voor je hebt wat telkens bijna een prijs geeft, maar net niet. Als laatste is het wat risicovoller als je niet met echt geld speelt, maar met chips of fiches. Het is gevoelsmatig alsof je daardoor niet met echt geld speelt. Hetzelfde geldt voor online gokken, daar betaal je met de bankpas.

Waarom geef ik meer geld uit aan gokken, dan ik van tevoren van plan was?

Allereerst gebeurd dit sneller als je gedronken hebt of onder invloed bent van een verdovend middel. Het kan ook zijn dat je geld verloren hebt en dit heel zeker weer wil terugwinnen. Tevens kan het zijn dat je zo opgaat in het spel waardoor je vergeet hoeveel je uitgeeft en soms ook hoe lang je er al mee bezig bent.

Wat is het verschil tussen legale en illegale kansspelen?

Als er een vergunning verleend is door het land waar de kansspelen worden aangeboden, dan is het legaal. In alle andere gevallen is het illegaal.

Is poker een kansspel?

Ondanks dat er zeker een manier in het spel is verwerkt om je tegenstanders om de tuin te leiden, valt het onder de kansspelen. Het is namelijk toeval dat jij speelt met de kaarten die aan jou zijn uitgedeeld. Daarnaast, wat de uitkomst zal zijn is onbekend. Gokken dus.

Kan je nadat je gokverslaafd bent geweest, weer normaal gokken?

De kans blijft altijd aanwezig dat er teruggevallen wordt in een oud patroon. Bij de meesten is dit ook erg moeilijk en blijven ze vatbaar. Echter sommige spelers die verslaafd zijn geweest lukt het om weer normaal en gezond van gokken te kunnen genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>