Wanneer je roulette gaat spelen zijn er uiteraard een aantal vragen die je aan jezelf zal stellen. De belangrijkste vraag is hoeveel je precies gaat inzetten bij roulette. Het antwoord hierop valt eigenlijk niet zomaar te geven omdat dit sterk afhankelijk is van persoon tot persoon. Toch proberen we je in dit artikel enkele interessante tips te geven die kunnen helpen bij het bepalen van je inzetten bij roulette.

Inzetten bij roulette volgens een strategie of niet?

Hoewel het op het eerste zicht misschien niet zo lijkt is het mogelijk om bij roulette op verschillende manieren in te zetten. Veel vooral beginnende spelers denken dat de winst die kan worden behaald met het spelen van roulette louter een kwestie is van geluk. Dat is evenwel niet het geval, in tegendeel. Er zijn door de jaren heen verschillende strategieën en systemen verschenen die door spelers inmiddels vaak zijn beproefd. Verschillende van deze systemen beschikken over een wiskundige achtergrond waardoor ze relatief betrouwbaar genoemd kunnen worden. Of je er als speler al dan niet voor zal kiezen om gebruik te maken van een dergelijke strategie is natuurlijk aan jou.

De bekendste strategie voor het spelen van roulette luistert naar de naam ‘Martingale systeem’. Dit systeem is één van de oudste systemen en heeft betrekking tot het plaatsen van weddenschappen op bijvoorbeeld de kleuren rood of zwart. Wanneer je inzet verloren gaat dien je de volgende speelbeurt telkens het bedrag te verdubbelen. Bij winst kan je op deze manier niet alleen winst maken op je huidige, maar ook over je voorgaande bets. In theorie moet het op deze manier altijd mogelijk zijn om een bepaald rendement te boeken.

Hoeveel inzetten bij roulette?

Tijdens het spelen van roulette zal je altijd verschillende chips ter beschikking hebben. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in te zetten met chips van 1, 2, 5 en 25 euro. Het is uiteraard perfect mogelijk om meerdere chips een bepaalde weddenschap te plaatsen. Hoeveel je precies zal inzetten bij roulette is afhankelijk van diverse factoren. Uiteraard is er het bedrag dat je op je virtuele rekening hebt gestort, maar er is meer. Sommige spelers van roulette kiezen er zoals eerder reeds aangegeven namelijk voor om gebruik te maken van een bepaalde strategie. De ene strategie kan op dit vlak bijvoorbeeld vereisen dat bij een verliesbeurt de voorgaande inzet telkens wordt verdubbeld. Op deze manier zou de kans op verlies tot een minimum worden beperkt. Hoe dan ook, hoeveel je daadwerkelijk wenst in te zetten bij roulette is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, budget en speelwijze!

Waarom inzetten bij roulette op verschillende mogelijkheden?

Je beschikt als speler bij roulette altijd over de mogelijkheid om een keuze te maken tussen directe en indirecte weddenschappen. We spreken van een directe weddenschap wanneer je er voor kiest om meteen je bet te plaatsen op een specifiek getal. Wanneer de kogel na het roteren op dat specifieke getal valt krijg je bij een klassiek roulettespel zomaar even 35 keer je inzet uitbetaald. Je dient er echter rekening mee te houden dat roulette ook een aantal indirecte weddenschappen mogelijk maakt. Hierbij wordt er niet ingezet op een specifiek getal, maar wel op bijvoorbeeld de kleuren rood of zwart. Of misschien kies je voor even of oneven getallen of heb je een voorkeur voor een bepaalde helft in het speelveld waar de kogel volgens jou zal vallen. Bij indirecte weddenschappen is de uitbetaling dan wel een stuk minder, je krijgt toch nog steeds twee keer je inzet terugbetaald.

Om het risico op verlies te spreiden kiezen de meeste spelers van roulette er voor om niet één, maar wel meerdere inzetten bij roulette per speelronde te doen. Dit is interessant, maar alleen wanneer je rekening houdt met een aantal factoren. Het is bijvoorbeeld zo dat het niet interessant is om zowel op rood als zwart in te zetten met hetzelfde bedrag. Op deze manier zal je natuurlijk nooit geld verliezen, maar kan je ook nooit iets echt winnen. Wel kan je bijvoorbeeld meer inzetten bij roulette op de ene dan op de andere kleur waardoor je een mogelijk verlies kan beperken.

Luister naar inzetten bij roulette je buikgevoel!

Ervaren roulette spelers raden beginners altijd aan om goed de patronen in het spel waar te proberen nemen. Dat klopt ook wel, maar toch is er nog een ander belangrijk aspect die van toepassing is bij het inzetten bij roulette. Wat bijvoorbeeld te denken van je buikgevoel? Veel mensen geven aan een compleet ander gevoel te hebben bij een weddenschap die ze succesvol plaatsen in vergelijking met een bet die verloren gaat. Heb je geen goed gevoel bij een bepaalde bet of vindt je de aangegeven inzet te hoog? Laat de ronde dan niet plaatsvinden vooraleer je inzet is aangepast!