Playtech, een bedrijf dat sinds 1999 software ontwikkelt om te gokken. Ze leveren software voor online casino’s, online pokerkamers, online bingo, online sport, live dealer spellen en online arcade games. Sinds vorig jaar is het bedrijf met een opmars bezig en slurpt het grote jongens binnen waardoor ze zichzelf nog groter neer kunnen zetten. En dat doen ze goed!

Grote stappen

In het begin van 2015 nam Playtech YoYo Games over voor 16,4 miljoen dollar. YoYo Games was de maker van ‘GameMaker: Studio’ welke ook software voor spellen ontwikkelde. Begin vorig jaar namen ze Quickspin over voor 50 miljoen dollar en halverwege het jaar ook Best Gaming Technology (BGT) voor 138 miljoen dollar. Deze laatste was een concurrent waar ze nu dus als 1 groot team mee samenwerken.

Slimme zet

Een minder verwachte actie is wellicht de overname van Funtactix vorig jaar. Dat wil zeggen, op korte termijn en in directe zin. Funtactix is namelijk een ontwikkelaar voor spelletjes software op de mobiele smartphone. Onder andere voor iOs en Android heeft dit bedrijf al meerdere spellen geschreven. Maar dit bedrijf heeft ook hele goede contacten met filmstudio’s in Hollywood wat heel goed uit gaat komen in de richting van Playtech. Voor deze overname was het namelijk zo dat er enorm veel geld gestopt moest worden in marketing en rechten om spellen te maken van bepaalde films. Door de goede band tussen Hollywood en Funtactix, die overigens op korte termijn eerst gratis spellen gaat maken, en het gebruik maken van bekende films, kan er flink bespaard worden op de portemonnee.

Funtastisch!

Playtech had de laatste jaren een contract met Marvel Comics, maar deze deal eindigde begin dit jaar. Slecht nieuws is het niet, want er is een nieuwe deal met Warner Bros. Hierdoor kunnen ze films als Batman vs Superman: Dawn of Justice, The Dark Knight Trilogy, Suicide Squad en Justice League ook gaan ombouwen tot gokspelletjes! Als dan na een tijdje Funtactix ook ingezet gaat worden voor betaalde spelletjes, dan zal dit niet de laatste groeispurt zijn.

Bron: VentureBeat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>