Vijfentwintig Zuid-Koreanen zijn door de politie van de Filipijnse hoofdstad Manila aangehouden. Ze worden verdacht van het ter beschikking stellen van illegale gokpraktijken en internetfraude.

Risico van het vak

Terwijl ze voor de zoveelste dag achtereenvolgens actief waren in een luxe winkelcentrum van Manila, werden de Zuid-Koreanen door de politie ingerekend. Ze zouden honderden van hun eigen landgenoten hebben misleid om geld over te maken naar betrouwbare rekeningen. Dit kregen ze voor elkaar door zich voor te doen als bekende zakenrelaties waardoor het vertrouwen werd gewekt. Ze gaven false informatie om op deze manier het geld afhandig te maken.

Misleiding

Van de 25 opgepakte mannen en vrouwen in de Filipijnen, worden er 12 terugverwacht in Zuid-Korea om daar vervolgens berecht te worden. Zij zouden, wonderbaarlijk genoeg, hun eigen landgenoten om te tuin hebben geleid om geld in makelaars projecten te investeren, met de belofte daar op korte termijn al goed aan te verdienen. Het probleem was echter dat deze projecten niet bestonden. De grote bedragen die overgemaakt werden waren uiteraard voor de portemonnees van de heren en dames zelf.

Let op die vergunning!

Het andere deel van de groep opgepakte Zuid-Koreanen hielden zich bezig met illegale praktijken, waaronder een vals online casino zonder vergunning. Hierin kon geen of nauwelijks winst behaald worden, waardoor de criminelen grote sommen geld buitgemaakt hebben. Door hun eigen nationaliteit te misbruiken, wekten zij het vertrouwen van de geïnteresseerde slachtoffers, die zij aanspraken in het winkelcentrum van Manila.

Alle gearresteerden worden nu berecht voor hun illegale gokpraktijken en het vermoedelijk witwassen van geld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>