De 33-jarige man uit Kampen heeft om zijn gokverslaving te kunnen financieren de spaarrekening van zijn vriendin met 34.000 euro kaal geplukt.

Sparen voor niks
Het zal je maar gebeuren, je bent aan het sparen om samen met je vriend een huis te kunnen kopen waarin je samen oud kunt worden. Elke cent die binnenkomt probeer je opzij te kunnen zetten om deze droom te kunnen realiseren. Wanneer je dan opeens op je rekening kijkt en verwacht dat hier 34.000 euro op staat, schrik je, je dood wanneer je ziet dat hier nog maar vierennegentig hele centen op staan. Haar vriend beschikte over haar bankpas, dus hij was de enige die hier verantwoordelijk voor kon zijn.

Aangifte gedaan
Ze heeft de man aangegeven en voor de rechter gesleept. De politierechter in Zwolle heeft 120 uur werkstraf en twee maanden cel voorwaardelijk voor Robert M opgelegd. Robert geeft zelf aan enorm veel spijt te hebben van de daad die hij zijn ‘droomvrouw’ heeft aangedaan. Hij heeft zich inmiddels onder behandeling laten gaan om zijn gokverslaving de baas te kunnen worden.

Gokverslaving Nederland
In Nederland heeft 88% van de bevolking wel eens meegedaan met een kansspel. Naar schatting zullen er ongeveer 8.435.000 recreatieve gokkers in Nederland zijn. Hier bovenop komen nog 95.700 risicospelers en 79.000 probleemspelers die ‘kampen’ met een gokverslaving. Hiervan waren er in het afgelopen jaar 2.186 onder behandeling.

Legalisering online gokmarkt
Naar verwachting zal in 2018 de legalisering van het online gokken in Nederland rond zijn. Dit houdt in dat gokken toegankelijker gaat worden. Overal, waar en wanneer je maar wilt kun je inloggen op een account bij een online goksite en kun je, je favoriete spellen spelen. Hiermee gaan naar verwachting de bovengenoemde cijfers flink stijgen. Om dit tegen te gaan, wordt er veel aandacht en tijd besteed aan de individuele aandacht van probleemspelers en het op tijd herkennen van een verslaving.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>