Het antwoord op die vraag kan ik meteen al geven. Er zijn meerdere soorten roulette. Meerdere soorten en meerdere vormen. Niet dat je ze hebt met een vierkante cilinder, maar wel bijvoorbeeld met plaatjes en vormpjes van het spel Monopoly. Maar naast een andere vormgeving, zijn er ook echt verschillende soorten roulette. Vier verschillende soorten wel te verstaan.

Het Europese Roulette

Om niet al te moeilijk te beginnen, het Europese roulette. Dit is de meest bekende versie. Er zit in het wiel maar één 0,waardoor er 37 getallen op het bord zitten. Dit maakt, als je inzet op een vol getal, je winkans 2,7%.

Het Amerikaanse Roulette

Het wordt bij het Amerikaanse roulette al iets gekker. Zo is er onder andere een 00 toegevoegd aan het wiel. Hierdoor is je winkans, mits je inzet op een vol getal, 2,63%. Je zult zit op de korte termijn niet merken, al krijg je wel 37 keer je inzet uitbetaald, in plaats van 36 keer bij het Europese roulette. Een ander verschil is dat elke speler zijn eigen kleur chips heeft. Zodra je inzet, geef je bij de croupier aan welke waarde je inzet heeft.

Het Franse Roulette

Natuurlijk is bij deze versie alles niet in het Engels, maar in het Frans geschreven. De dubbele 0 is weer verdwenen. Ook op het doek heeft niet alles eenzelfde positie.

Het Multi Wheel Roulette

Dit is veruit de spannendste vorm, maar ook de vorm waarbij je het snelst door je geld heen bent. Je speelt namelijk met bijvoorbeeld 6 wielen, dus je inzet gaat dan ook keer 6, voor elk wiel dezelfde inzet. Verder is het afhankelijk of je de Franse Multi Wheel speelt of een andere, om te weten hoe het spel eruit ziet of wat je moet doen.

Het is en blijft een populair en leuk spel, zeker de wat andere variaties zijn een aanrader om te spelen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>