Een roulette wiel draait ongeveer 200 tot 300 keer rond per minuut. Dat is ongeveer 4 keer per seconde. Dat gaat natuurlijk razendsnel! Dus de snelste roulette tafel ter wereld.. daarvan draait het wiel misschien wel 10 keer per seconde rond?

Vluggertjes
Hoe snel het wiel ronddraait of hoe hard het balletje gegooid wordt, het heeft niets te maken met speed roulette. Waar speed roulette wél mee te maken heeft is de snelheid waarin rondes plaatsvinden. Vaak staan mensen namelijk erg ongeduldig aan een tafel te wachten tot iedereen zijn inzet geplaatst heeft, terwijl ze zelf al lang klaar zijn. “Je weet waarop je wil inzetten of je weet het niet, maar maak eens een keus” is vaak de gedachte van deze mensen. Speciaal voor deze behoefte naar wat meer schot in de zaak, spreekwoordelijk dan alstublieft, is er leven geblazen in deze snellere variant. Geen 3 minuten per spin, maar een vlugge 25 seconden.

Vernieuwing alom
Het Letse bedrijf Evolution Gaming heeft dit idee geïntroduceerd. Het personeel wordt zelfs extra getraind om het spel met een verhoogd tempo te kunnen laten verlopen. Ook zijn de pauzes tussendoor er tussenuit gehaald. Het is spinnen, 25 seconden later stoppen, vlot uitbetalen, gauw inzetten en er wordt weer gedraaid. Kortom: het lijkt wel een heel nieuw spel!

Innovatie wordt draaiende gehouden
Ook bij het wiel zelf zijn enkele aanpassingen om de gejaagde spelers tevreden te kunnen houden. Zo is er speciaal een nieuw soort cilinder ontwikkeld om de snelheid te kunnen verhogen. Nu worden de croupiers wel extra getraind op tempo, maar het oog ziet pas wat het kan zien, zodra het iets kan zien. Cryptisch ik weet het, maar niet zonder reden. De snelheid die het rad heeft, zeker aan deze tafel, is erg groot. Zelfs als het balletje zijn plaats al heeft gekozen. Te snel afremmen zou voor onvoorziene en grote problemen kunnen zorgen. Stel het balletje vliegt, door het afremmen door de croupier, uit zijn vakje en door naar een ander nummer? Wat als iemand denkt gezien te hebben waar het balletje eerst in lag? De gevolgen zouden overdreven uit de hand kunnen lopen, mensen zetten soms 10 euro in, maar soms ook riskant hoge bedragen. Nee. Zoiets mag en zal absoluut niet gebeuren. Om toch zo snel mogelijk te weten waar het balletje ligt, is er een optisch computersysteem geïnstalleerd die ruim voor het menselijk oog, al aangeeft op welk nummer het balletje ligt. Hierdoor kan de dealer alvast beginnen met het uitrekenen, incasseren van verliezen en uitdelen van winsten.

Uitdaging
Het is een moeilijk proces geweest om speed roulette te ontwikkelen zegt Todd Haushalter, de Chief Product Officer van Evolution Gaming. Men heeft hard moeten werken om hardwarematig de aanpassingen en toevoegingen aan het spel te kunnen maken. Maar daarnaast moest het psychologisch voor de speler prettig snel gaan. Het moest niet gehaast worden. De bedoeling was écht om het lekker aan te laten voelen. Een lekker vlot tempo zonder dat nare gevoel van haast. En dat was best nog wel een uitdaging.

De ontwikkeling is dan misschien niet zo heel snel gegaan, maar de verspreiding van deze nieuwe variant over de wereld overigens wel. Overal in de wereld is speed roulette, of ookwel bekend als “Rapid Roulette”, te bewonderen en te spelen. Hou wel je hoed en toupet vast, want uit onbetrouwbare bron zijn er als special effect op sommige locaties ook windmachines onder de tafel geplaatst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>