Het is misschien de leider van Amerika, maar in het Verenigd Koninkrijk zijn ze maar al te geïnteresseerd in de keuzes die de president van Amerika, Donald Trump, gaat maken. Voornamelijk in de online gokindustrie wordt er flink wat geld ingezet op zijn leiderschap.

Voor de Ierse goksite Paddy Power, vinden de spelers uit Londen en Dublin de Amerikaanse politiek interessanter dan hun eigen. “Brexit mag een grote impact zijn deze generatie, maar Donald ‘trumped’ it.” zegt Lee Price, een woordvoerder van het online casino dat bekend staat om sportweddenschappen en grappige marketingstunts.

Gok bedragen
In totaal hebben 43.303 spelers van het Verenigd Koninkrijk gewed op de verkiezingen van het presidentschap in Amerika. (Dit heeft het pro-Hillary Clinton bedrijf toen 5 miljoen pond gekost) Op Brexit? Een karige 27.324 mensen. Sinds Trump is verkozen, heeft het bedrijf al 133.044 dollar opgehaald in een totaal van 10.565 Trump-gerelateerde inzetten. Dit is vijftig keer zoveel als president Obama in dit stadium.

Donald Trump Exit Date
Paddy Power is niet het enige bedrijf dat probeert geld te verdienen door Trump-beslissingen. Ladbrokes, een online gokbedrijf uit Londen geeft zelfs een mogelijkheid om te wedden dat de Amerikaanse president ontslag zal nemen voor het einde van zijn eerste termijn. “Donald Trump Exit Date”. De meeste inzetten zijn momenteel gezet op 2019, de minst populaire is 2020.

Trump-weddenschappen
Volgens Paddy Power bundelen mensen hun geld om tienduizenden ponden in te kunnen zetten op alle Trump-gerelateerde weddenschappen. Mensen die op zoek zijn naar actie rondom de 45e president kunnen hun geld inzetten op onder andere stellingen als: Wanneer komt het gezicht van Trump in Mount Rushmore en wie van het Trump-team neemt als eerst ontslag? Een winnaar, die had gewed dat Michael Flynn als eerste administratieve medewerker ontslag zou nemen en dat ‘First Lady Melania’ in het blauw naar de inauguratie zou komen, won een mooi bedrag van ₤1.170. Om aan de vraag naar de Trump-weddenschappen te kunnen voldoen heeft het bedrijf zelfs een hoofd Trump-weddenschappen’ aangesteld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>